Annons
Insändare

Saftig höjning!

Jag sköter en del papper och inbetalningar åt en släkting som bor i utlandet. äromdagen kom en räkning från Kyrkogårdsförvaltningen.
Insändare • Publicerad 20 februari 2009
Skribenten anser att Kyrkogårdsförvaltningens höjning är horribel. Arkivbild: Scanpix
Skribenten anser att Kyrkogårdsförvaltningens höjning är horribel. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Avgiften för årsskötsel av gravställe hade höjts från 400 kr/år till 11 800 kr/år. Sanslöst, tycker man så här allmänt.

Ett "varningsbrev" utgick till gravrättsinnehavarna den 10 december 2008 angående höjningen. Där kunde man naturligtvis avsäga sig vidare årsskötsel. Undrar hur många som gjort det nu med en höjning på nästan 200 procent!

Annons

I detta fall har min släkting inget val. Antingen låta gravstället (i släkten cirka 78 år) förfalla eller vackert betala. Hur många står inför dessa val? Jo, äldre, sjuka och utflyttade som vill värna om att ha fint hos sina nära och kära.

Själv har vi i släkten gravställe på annan ort. Där var höjningen cirka 20 kronor från föregående år. Annat än 200 procent!

Jag tycker att Kyrkogårdsförvaltningen skall ta tillbaka denna horribla höjning och komma med en mer human avgift. Hoppas att någon stöttar mig. Många måste ju ha råkat ut för detta.

Jag skriver anonymt med hänsyn till släkten.

Chockad släkting
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons