Annons
Insändare

Sådana personer hör inte hemma i ledande roller

Min son, som jag älskar över allt på jorden, har som många andra unga fötts för tidigt, med handikapp, låg födelsevikt och ett livslångt LSS-behov.
Insändare • Publicerad 2 oktober 2013

Mörkerrörelsen Livets Ord har offentligen gjort gällande att min sons handikapp skulle bero på att vi föräldrar inte är tillräckligt fasta i vår tro. Detta har min son fått höra av medlemmar i denna rörelse. Det har gjort honom oerhört ledsen och sårad och mig rosenrasande sedan dess. Jag kräver, med mycket stor emfas, att alla vi vuxna människor med förnuftet i behåll gör allt vi kan för att förhindra att förkunnare från en sådan förföljelseorganisation som Livets ord får bestämma för ett enda ögonblick över hur min sons och andra handikappade personers framtid skall utformas.

Detta förföljande är verkligen ingen privat ensak utan det är vedervärdigt. Jag förstår över huvud taget inte hur statsminister Reinfeldt kan ge personer som bekänner sig till denna mörkerteologi roller som höga beslutsfattare i vårt lands regering. Sådana förföljelserörelsers fortsatta makt över våra små i samhället är farlig. Personer med denna syn på livet hör inte hemma i ledande roller inom vårt samhälle, vare sig i riksdag eller regering, oavsett vilket parti som för ögonblicket är i regeringsställning.

Nilla Olsson
Sten Björk,Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons