Insändare

Sabotera inte en blomstrande verksamhet

Insändare • Publicerad 20 mars 2007
Insändarskribenten är mer än nöjd med Trelleborgs bibliotek och mån om att kvalitén ska säkras inför framtiden. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
Insändarskribenten är mer än nöjd med Trelleborgs bibliotek och mån om att kvalitén ska säkras inför framtiden. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Som frekvent besökare på Trelleborgs bibliotek utbrast jag ett 'Bravo!' när jag läste Annci Almqvists insändaren (den 14 mars) angående bibliotekschef Christian Gisselquists chefstjänst.

Gisselquist har genom kreativitet och nytänkande skapat en biblioteksverksamhet som är väldigt mycket bättre än våra nya kommunpolitiker verkar förstå. Kulturnämndens agerande i frågan är pinsamt och ogenomtänkt. Gisselquists så kallade "reträttpost" framstår för mig som ett utmärkt sätt att tillvarata och vidareförmedla 25 års samlade chefserfarenheter. Med tanke på de kommande årens stora pensionsavgångar borde det vara en lösning som används oftare! Dels för att främja kunskaps- och erfarenhetsöverföring, dels för att underlätta ett generationsskifte.

Jag besöker Trelleborgs bibliotek ofta. Tack vare bibliotekets fjärrlåneservice kunde jag genomföra mina distansstudier på högskolan. Tack vare bibliotekets barnavdelning kan jag ge mina barn tillgång till kultur- och läsupplevelser. Tack vare biblioteket har jag tillgång till böcker och tidskrifter som jag annars inte skulle ha tillgång till. Biblioteket och dess sympatiska, serviceinriktade personal gör Trelleborg till en bättre plats att leva på! Gummifabriken lockar inte välutbildade höginkomsttagare att flytta till kommunen; tillgång till information och kultur gör däremot en kommun attraktiv.

Trelleborgarna förtjänar politiker som agerar professionellt och med invånarnas bästa för ögonen. Sabotera inte en blomstrande och uppskattad verksamhet genom ogenomtänkt, kortsiktigt agerande!

Trelleborgare och

biblioteksbesökare

som röstade på alliansen

i kommunalvalet, men som börjar ångra sig…

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.