GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Så var det dags igen…

Vid upprepade tillfällen har man i Trelleborgs Allehanda kunnat läsa om tillfällen då kommunalrådet Mikael Rubin (M) kränkt, förnedrat och mobbat andra förtroendevalda.
Skribenten har synpunkter på Mikael Rubins (M) uttalanden om andra förtroendevalda.
Skribenten har synpunkter på Mikael Rubins (M) uttalanden om andra förtroendevalda.
Foto: Tomas Nyberg
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Först handlade det om revisorerna, kvinnor ur oppositionen som satt i styrelsen för Trelleborgs energiförsörjning, och deras före detta vd Johan Sigvardsson. Nu senaste läste jag om mobbing av Ola Olsson (C).

För mig verkar det som om kommunalrådet Mikael Rubin (M) satt i system att kränka och mobba vissa personer. Till exempel ska han har använt ord och uttryck som ”dyslektiker” samt ”hål i huvudet” om de två kvinnorna i Trelleborgs energiförsörjnings styrelse och att de ”saknar kompetens”.

Vidare hävdar kommunalrådet:

”Tonen blir tuff när vissa inte får igenom sin politik, och då uppfattar man det som att vi är elaka. Tycker vi att det är ett dåligt förslag så säger vi det, och då blir någon kränkt.”

Hur kan det komma sig att den idé som Ola Olsson föreslog var dålig men blev bra när någon annan kom med den?

"För mig verkar det som om kommunalrådet Mikael Rubin (M) satt i system att kränka och mobba vissa personer."

Det måste helt enkelt bero på vem som framför den och inte på idén i sig.

Om kommunalrådet inte får sin vilja igenom, då är det fel på dem som opponerar sig och säger emot – tvärtemot vad han säger.

Oavsett vem man är i frågan ska man alltid visa respekt, även mot dyslektiker, alla kan inte vara som journalister och skriva fint.

Jag tycker att kommunalrådet Mikael Rubin måste inse att det är bäst att visa respekt för sina medmänniskor, oavsett vad frågan gäller, det är då man kommer längst.

Som förtroendevald politiker borde kommunalrådet behålla sina kränkande kommentarer om sina politikerkollegor för sig själv.

För respekt

Radojak Stojkov

Läs mer