Annons
Insändare

Så kommer Trelleborg bli en attraktiv stad att bo i

Man blir inte förvånad längre när man öppnar Trelleborgs Allehanda. Till och med Petter Birgersson har börjat inse att vår demokratiska modell inte hotas av icke regerande partier. Utan det är nuvarande fyra partier i JÖKEN (Januariöverenskommelsen) som sätter demokratin på spel.
Publicerad 18 januari 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag tycker gammal som ung skall fundera över vad man andas in när man sitter på Istanbuls uteservering, skriver signaturen RKL.
Jag tycker gammal som ung skall fundera över vad man andas in när man sitter på Istanbuls uteservering, skriver signaturen RKL.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

För övrigt kan man läsa att det fortfarande finns många som inte förstått att vi redan har haft ett par val om ringvägen till hamnen. Hade Trelleborgs befolkning inte velat ha någon ringväg runt Trelleborg, så hade väl SÖS haft stor majoritet i kommunstyrelsen. Och man kunde lagt ner projektet utan problem. Nu har väl SÖS endast två mandat och detta visar väl vad vi tycker i Trelleborg? Om nyinflyttade personer inte gillar detta, så finns det väl andra städer man kan bo i.

Signaturen CH (den 14 januari) är rädd om vår miljö. När ringvägen blir klar så blir Trelleborg fullt med avgaser? Undrar var denna person bor. Vi får kanske konstanta nordliga vindar framöver, vem vet.

Annons

Ekonomin är något som man spelar på, för att som vanligt i Sverige ”skrämmas”. Jag tycker gammal som ung skall fundera över vad man andas in när man sitter på Istanbuls uteservering. Eller spenderar en kväll i Stadsparken med musik och sång. Eller kanske under en promenad på Palmfestivalen. Det syns inte och luktar som vi är vana vid ”lastbilsrök och färjerök”. Och alla är utsatta. Även våra små barn. Vad detta innebär i framtiden för oss alla, kan vi bara spekulera i. Men jag flyttar gärna ut dessa avgaser på landet där det inte finns så många bosatta.

När man ser hela området vid havet där alla fabriker är nerlagda. Endast Maxi finns kvar. Det är totalt förfallet. Inget man kan vara stolt över. Visionen är klar. Bygg ringvägen och bygg fina bostäder på detta område. Så kommer Trelleborg bli en attraktiv stad att bo i. Finns säkert många vanliga människor i Malmö som kan tänka sig flytta hit. Men tyvärr inte som det ser ut just nu.

De som styr Trelleborg i dag gör ett bra jobb. De är framröstade av en majoritet och skall utföra ett arbete som vi stödjer. Det kommer fler val framöver, då kan den brokiga röran som inte vill ha en ringväg och en fin stadsdel vid havet försöka vinna valet. Under tiden får vi hålla andan när vi är inne i stan och handlar.

RKL

Annons
Annons
Annons
Annons