Annons
Insändare

Så här söker du vård

Insändare • Publicerad 27 november 2006

Svar till Var finns läkarna? (den 15 november).

Vi beklagar att skribenten inte upplevde besöket på akutmottagningen som tillfredsställande.

Annons

Vi beklagar också att information om hur vår akutmottagning för närsjukvård fungerar inte nått ut.

På lasarettet i Trelleborg finns dygnet runt en välfungerande akutmottagningen för det vi kallar internmedicinska sjukdomar – till exempel hjärt- och andningsbesvär eller andra internmedicinska diagnoser. dessutom finns på denna mottagning vardagar 08.00-17.00 en närsjukvårdsläkare med tillgång till konsulter inom till exempel kirurgi, urologi och ortopedi.

Distriktsläkare finns på akutmottagningen vardagar 17.00-22.00 och helgdagar 08.00-22.00.

Under vardagar dagtid finns distriktsläkarna på vårdcentralerna och efter bedömning kan patienten bli hänvisad/få en tid till vårdcentralen. Har vårdcentralen inga fler akuttider den aktuella dagen kan patienten bli hänvisad till klockan 17.00 då distriktsläkaren börjar tjänstgöra på akutmottagningen.

De senaste åren har det skett förändringar inom sjukvården. Om det någon gång kanske känns svårt att veta vart man ska vända sig är vårt råd:

När du är i behov av sjukvård kontakta sjukvårdsrådgivningen 1177 – dygnet runt alla dagar i veckan, eller din vårdcentral, vardagar dagtid, så får du reda på var du ska söka vård.

Om du blir så dålig att du måste ringa ambulans så vet ambulanspersonalen till vilket sjukhus man skall åka.

Kristina Degerman

verksamhetschef

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons