Annons
Insändare

(S)å går vi vidare

Insändare • Publicerad 3 september 2007
Kunskapsskolan kommer att kosta kommunen mycket pengar i framtiden, tror insändarskribenten. BILD: TOMAS NYBERG
Kunskapsskolan kommer att kosta kommunen mycket pengar i framtiden, tror insändarskribenten. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Skolan har börjat men inte på Köpingeskolan. Den skolan står öde och tom och eleverna åker runt i kommunen.

De elever som skickades till Liljeborgsskolan fanns det ingen plats för. Det senaste förslaget från "experterna" är att Liljeborgsskolan måste byggas ut för 40 miljoner kronor. En lokal för gymnastik, matsalen är för liten och undervisningslokaler saknas. Det vill säga eleverna från öster ryms inte i skolan. En del elever från öster hade sin terminsstart i Smygehamn.

Annons

Kunskapsskolan behöver lokaler för gymnastik bland annat så därför behöver man gymnastiksal. Kunskapsskolan har inga egna lokaler. Kunskapsskolan kommer att kosta kommunen mycket pengar i framtiden.

En del elever från öster måste åka ut till Serresjö-skolan för att ha design och form (slöjd). Eleverna har en stark känsla av att de inte är välkomna dit, vilket tydligen stämmer. Inte bra att känna att man är i vägen överallt.

Mathållningen har inte fungerat bra. Framför allt mår eleverna inte bra utan väldigt dåligt. Utifrån denna verklighet skulle en renovering av Köpingeskolan bli en stor ekonomisk vinst för kommunen. I den lokalen kan dessutom inrymmas ett behövligt center med bibliotek och samlingslokaler för den östra stadsdelen, likt de nya skolorna som byggts i kommunen – Skegrie och Serresjö.

Detta är rena Grönköping. Kan man verkligen behandla barn och ungdomar på detta sätt?

Östra stadsdelen måste ha en högstadieskola!

Det nya öster var ett projekt som startade så bra. Vi hoppas att diskussionerna tar ny fart framåt. En del förändringar har utlovats och många boende väntar på dem.

Översiktsplanen innehåller också en del förändringar för oss som vi skulle vilja diskutera vidare. Ska Pågatågsstationen ligga på Fager-ängen?

Hamnens utbyggnad har betydelse för Östra stadsdelen – på vilket sätt?

Så går vi vigare i dag.

Bertil Knutsson

ordförande Östras socialdemokratiska förening

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons