Annons
Insändare

Så går det inte till

Svar till Per Grönlund (spi) (den 6 augusti). Per Grönlunds insändare angående allianssamarbetet i Trelleborgs kommun kräver en kommentar.
Insändare • Publicerad 13 augusti 2008

Självfallet är det så att i en allianssamverkan gäller det att ge och ta, men det finns förstås gränser. Att gå emot sin egen fasta övertygelse och vad man lovat sina väljare är för mig inget alternativ. I vår kommun är vi sex partier som ska enas och det är naturligtvis inte helt enkelt.

I Grönlunds insändare låter det som om spi fått ge vika för de andra partierna i alliansen. Så går det inte till i vård- och omsorgsnämnden där Per Grönlund är ordförande. Det är ju faktiskt så att det är ordförande som tillsammans med tjänstemännen bereder och lägger fram förslag som sedan diskuteras i presidiet. Först därefter diskuteras ärendena med alliansgruppen, och då är det inte lätt att få en ändring till stånd.

Annons

Låt mig exemplifiera med ärendet som handlade om matdistributionen inom

hemtjänsten. Beslutet blev att alla ute i hemtjänstområdena ska få sig levererat vakuumförpackade matpaket för en hel vecka hem i sina kylskåp.

Detta gick kd och c emot och även sd som inte är med i alliansen.

Jag kan förstå att detta nu är besvärande för Per Grönlund. Det finns fler exempel att nämna. Det skulle vara intressant att veta vilka vallöften från spi i vård- och omsorgsnämnden, som bromsats av de andra allianspartierna.

Birgitta Svensson, kd
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons