Annons
Insändare

Så fungerar akutvården

Svar till Anders Nilsson (den 15 februari).
Insändare • Publicerad 23 februari 2011

Jag vill först beklaga att väntetiden blev lång vid din dotters sjukbesök på SUS barnakut. Just nu råder ett hårt tryck på sjukvården på grund av att många, inte minst barnfamiljer, söker för influensa eller liknande symtom. Jag hoppas att det inte fanns några oklarheter vart du skulle vända dig efter att du kontaktat 1177 Sjukvårdsrådgivningen.

De offentliga vårdcentralerna i Trelleborg (Centrumklinken, Fagerängen och Anderslöv) har öppet måndag-fredag till klockan 18. De sena eftermiddagstiderna är vigda för akutbesök. Vid hög belastning eller vid andra problem hjälps vi åt att klara sjukvårdsbehovet.

Annons

Vi har i Trelleborg en gemensam helgmottagning, där även en privat vårdcentral ingår, som är öppen lördag-söndag och alla helgdagar klockan 10-14. Vi tar hand om akuta fall bland våra patienter, som inte kan vänta tills ordinarie vårdcentral kan ta emot. Helgmottagningen bedrivs i Centrumklinikens lokaler.

Hälsoval Skåne innebär att ackrediterade vårdenheter inom 24 timmar ska kunna erbjuda medicinsk bedömning inom ramen för primärvårdsuppdraget.

Nilla Andersson
Tommy HanssonVerksamhetschefCentrumkliniken, Lyftet och Helgmottagningen i Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons