Annons
Insändare

S tog inte chansen i matfrågan

Svar till Marianne Pettersson (den 4 december).
Insändare • Publicerad 8 december 2008

Kul att socialdemokraterna äntligen kryper ut ur sin håla och vågar ta en debatt mot oss sverigedemokrater i matfrågan. Det är helt rätt att min företrädare i nämnden ville undersöka möjligheterna till att ta maten på entreprenad, men entreprenad innebär väl inte med automatik att det skall serveras vacummat. Att sedan maten skall köras genom halva Sverige gör väl inte saken bättre i dessa miljötider. Vi kunde tänkt oss att någon restaurang i Trelleborg kunde varit med i leken, men icke. Socialdemokraterna hade alla chanser att rösta emot Salamaten, men tog den inte. Marianne Pettersson hotade i stället de socialdemokratiska representanterna med att kommunen skulle få väldigt höga böter, om man inte röstade för förslaget. Jag arbetar själv med 14 skånska kommuner, och har givetvis tagit upp frågan med dem. Ingen av dem säger att det blivit några bötesbelopp. Nej det verkar som om det är det dåliga samvetet som börjar komma fram nu hos socialdemokraterna.

Visa nu att ni vågar rösta för vår motion, som gäller att vi river upp beslutet om Salamaten, när den tas upp i fullmäktige. Det är väl så att socialdemokraterna har mist sin roll som den vanliga människans parti, den har vi sverigedemokrater tagit över. Vi har lagt fram och kommer att lägga fram flera motioner framöver. Motionerna gäller bland annat, parboendegaranti, terapihundar, volontärverksamhet med mera. Kunde ni

Annons

rösta med oss i en enda så hade våra äldre i kommunen fått det bättre, men konsekvent lägger ni alltid ner era röster. För att återknyta till matfrågan, så skall vi inte ta åt oss hela äran själv. Kd och c reserverade sig också mot beslutet, allt är protokollfört. Att sedan socialdemokraterna, tillsammans med m och spi röstade för, är oss en gåta. Sällan har väl socialdemokrater och moderater gått arm i arm, i några stora politiska frågor. Nej, maten är en katastrof som den är nu, avhoppen (74 stycken) tyder väl på det. Vi sverigedemokrater kommer aldrig att acceptera att våra äldre skall få denna maten från Sala.

Känner jag kd och c rätt tycker de som vi.

Vad gäller pensionärsrådets provsmakning, vill jag gärna lämna en kommentar. Rådet visste inte att det var en provsmakning som var på gång. Pensionärsrådets ordförande skrev en insändare om det i våras.

Jag är fostrad i den gamla skolan, som säger att man skall inte kritisera värden, och jag skulle aldrig klaga på något som jag blev bjuden på, och därför klagade man inte från pensionärsrådets sida heller misstänker jag.

Marianne, du skriver att en upprepad lögn blir sanning om den upprepas

tillräckligt ofta, jag kan bara hålla med dig när det gäller socialdemokraternas agerande i matfrågan.

Helmuth Petersen ledamot i vård- och omsorgsnämnden för sverigedemokraterna
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons