Annons
Insändare

S samarbetade med nazisterna

Svar till Jan-Erik Andersson (den 3 juni).
Publicerad 5 juni 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Under andra världskriget tillät Sverige tysk trupp att passera genom landet i den så kallade permittenttrafiken. Här syns tyska soldater under ett permittenttågs uppehåll i Hallsberg.
Under andra världskriget tillät Sverige tysk trupp att passera genom landet i den så kallade permittenttrafiken. Här syns tyska soldater under ett permittenttågs uppehåll i Hallsberg.Foto: TT

I din historiebeskrivning av Socialdemokraterna glömde du nämna partiets samarbete med Nazityskland, som gjorde det möjligt att bygga upp välfärdslandet Sverige på 1950- och 60-talen. Allt det guld som Nazityskland betalade till Sverige för regeringens "neutrala" hållning i andra världskriget, samt att infrastrukturen förblev intakt, medan resten av Europa sönderbombades, utgjorde grunden till det socialdemokratiska välfärdssamhället.

Demokrati är ett grekiskt ord som betyder Folkstyre.

Annons

Därav namnet Demokratipartiet i Trelleborg.

Syftet och målsättningen med partiet är att partiprogrammet skall återspegla trelleborgarnas önskan om hur Trelleborgs kommun skall verka, för att bäst vara kommunens invånare till gagn. Det innebär också att alla trelleborgare som är intresserade av ett folkstyre är välkomna att deltaga i partiets arbete, oavsett tidigare partitillhörighet.

En uppgradering av den kommunala omsorgen, vården och skolan står på dagordningen. För att det arbetet skall bli bra krävs kunskap, öppenhet och ödmjukhet.

Detta till skillnad från det som gäller idag, där girigheten, självgodheten och okunnigheten återspeglas i besluten. Något som inneburit att miljontals kronor i skattepengar hamnat fel.

Med tanke på hur du vill utmåla ditt parti Socialdemokraterna, så förvånar det mig att ni som oppositionsparti inte motsatt er fördelningen av trelleborgarnas skattepengar, eller ni kanske till och med är delaktiga i besluten?

Jerry Larsson, partiordförande Demokratipartiet i Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons