Annons
Insändare

S-politiker var på mötet

Insändare • Publicerad 15 oktober 2007

Trelleborgs Allehanda skrev förra måndagen att politikerna nobbade föräldrarnas kvällsmöte. Men det hade varit justare att skriva att det var Alliansens skolpolitiker som uteblev men att s-ledamöterna både var där och delgav föräldrarna vårt deltagande och vårt stöd i deras grundsyn.

Vi delar fullt ut föräldrarnas uppfattning att det är viktigt att kompensera denna skolas nuvarande elever för de många umbäranden som de fått utstå och fortfarande får vidkännas. De bör även därför omgående ges möjligheter till extra stöd och hjälp, inte bara med lärarresurser utan med lokaler, nu och fram till sin skolavslutning. Därigenom kompenseras fullt ut för det studiebortfall och de omfattande resor under skoltid som de tvingats till.

Annons

Också vi som är i opposition gör vår stämma hörd i skolnämnden, och vår s-grupp har reserverat sig mot avvecklingsbesluten och delgivit Alliansen vår uppfattning att det behövs ett långsiktigt skollokalperspektiv som speglar den planerade framtida tillväxten.

Det investeringsbehov som kommer att behövas inom skola och förskola från nu och inom en 10-årsperiod, kommer kommunen enligt vår åsikt att få ekonomiska svårigheter med om inte ert beslut om byggstopp får till följd att all tillväxt i kommunen stannar.

När föräldrarna ansåg sig behöva be politikerna om hjälp när de inte får gehör för sina synpunkter om skolans verksamhet, så är det den röst som vi måste lyssna på som politiker. Föräldrarna funderar och blir oroliga för sina barns framtid.

Om de då ber om politikernas närvaro så ser vi det både som en skyldighet och en viktig uppgift för oss att hörsamma kallelsen.

Sven Lindkvist

2:e vice ordförande

i skolnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons