Annons
Insändare

S-kamraterna redan oroliga

Mot bakgrund av bland andra Sten Björks (s) remarkabla retorik i media kan man (med utgångspunkt från honom och andra kamrater) konstatera att man inom rörelsen redan börjar få kalla fötter. Man kan förstå detta när man läser tidningarna: Fler känner sig gynnade av Alliansen efter färska opinionsundersökningar.
Insändare • Publicerad 13 oktober 2009

Vidare: Fler rödgröna tar Reinfeldts parti. Enligt undersökningarna känner sig fler svenskar gynnade av den borgerliga regeringens politik, i synnerhet gäller det LO-medlemmar och rödgröna sympatisörer. Var tredje rödgrön väljare anser att de gynnas av regeringens politik. Även gamla socialdemokrater säger i intervju att de kommer att rösta på Alliansen. Det är bland annat sänkt skatt och mer pengar i plånboken som uppskattas.

Inte höjd skatt! Inte att de rödgröna lovar att höja skatterna igen. Nu med 22 till 40 miljarder kronor (om de får makten).

Annons

Där skulle ingen grupp gå fri utan alla, till och med de med månadsinkomst på 8 000 kronor och uppåt! Höjda skatter leder till att det blir mindre lönsamt att jobba och dyrare att anställa folk i företagen. Detta i ett land som redan har världens högsta skattetryck.

Och dessutom mitt i en global lågkonjunktur. De rödgröna menar att arbetslösheten minskar om skatterna höjs. Vad enkelt!

Visst finns det fläckar i regeringens politik, som 60-65+ vilkas pensioner gröpts ur men detta kommer enligt uppgift nu att återställas och kompenseras. S-Björk tar bland annat upp arbetslösheten bland ungdom. Men titta på hur det gick! Vid valet 2002 var ett av sossarnas vallöften attr adikalt minska ungdomsarbetslösheten, som då var 12 procent. Hur gick det? När sossarna förlorade valet 2006 var ungdomsarbetslösheten uppe i cirka 22 procent, (trots flera års högkonjunktur!), Bland S-Björks vårdslösa valpropaganda finns sådant som katastrofala nedmonteringar av välfärden, alla hjul stannar, nermontering av skyddsnäten, flera hundra tusen får gå till socialen, Sverige håller på att gå under, och så vidare. Överord (igen) även om den värsta ekonomiska kris som drabbat världen satt sina spår här liksom i många andra länder. Många har drabbats värre än Sverige. Enligt flera bedömare (inom och utanför landet) har regeringen hittills lotsat landet igenom en mycket svår period på ett synnerligen bra sätt. Björk och hans kamrater bör inte bli upprörda igen över att folk reagerar på deras valpropaganda. Ty vad de flesta önskar det är en debatt fri från slarviga förenklingar, intolerans och valfläsk och mer av saklighet och respekt för motparten och hans/hennes åsikter.

Nilla Andersson
S W Reinlert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons