Annons
Insändare

S har tappat kontakten med verkligheten

Insändare • Publicerad 30 november 2005

Svar till Jan (S) värd (den 29 november).

De så kallade arbetsmarknadspolitiska åtgärderna används enligt min uppfattning endast för att dölja den totala arbetslösheten. De arbetslösa som deltar i olika åtgärder är som du säkert vet inte inräknade i den öppna arbetslösheten. Ni socialdemokrater kan alltså lätt få ner storleken på den öppna arbetslösheten genom att öka antalet arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Annons

Det finns säkert många väljare som inte är medvetna om att det finns stora skillnader mellan öppen och total arbetslöshet. Många arbetsmarknadspolitiska åtgärder kränker enligt min uppfattning de arbetslösa. Har du läst i tidningarna om den kritik som riktas mot till exempel aktivitetsgarantin? Har du någon gång varit inskriven på arbetsförmedlingen som arbetslös? De arbetslösa ungdomar som blir placerade på företag som praktikanter får en mycket låg ersättning, det är givetvis mycket populärt med praktikarbeten hos företagarna eftersom de får billig arbetskraft.

Hur kan LO acceptera den låga ersättning som arbetslösa ungdomar får när de blir placerade på praktikarbeten?

Vi måste satsa all kraft på att skapa riktiga jobb i främst den privata sektorn. Ni socialdemokrater verkar inte ha insett att de nya jobben främst måste komma i den privata sektorn, på er kongress i Malmö talades det mest om jobb i den offentliga sektorn.

De jobb som socialdemokraterna vill skapa i den offentliga sektorn är enligt min uppfattning endast konstgjorda jobb. Skulle du om du hade varit arbetslös vilja gå hem till folk "och hänga upp gardiner"? Ni socialdemokrater har tyvärr tappat kontakten med verkligheten.

Per Jonas Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons