Insändare

S genomförde Skånsk livskraft

Vid sjukdom är närhet till sjukvård en stor trygghet. Det är därmed inte så konstigt att debatten kring lasarettet i Trelleborg är stor.
Insändare • Publicerad 25 november 2008
Vid sjukdom är närhet till sjukvård en stor trygghet, menar skribenten. Arkivbild: Claes Nyberg
Vid sjukdom är närhet till sjukvård en stor trygghet, menar skribenten. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Det är däremot mycket märkligt att kristdemokraten Olof Andersson ägnar

mer tid att spy galla över politiska företrädare som med stort engagemang sett och uppmärksammat trelleborgarnas behov av sjukvård på olika sätt i stället för att diskutera med sina partikamrater som styr Region Skåne om hur trelleborgarnas sjukvårdsbehov ska tillgodogöras.

För att uppdatera Olof Andersson: socialdemokraterna i region Skåne tog fram och genomförde Skånsk livskraft - vård och hälsa. Alla partier ställde sig bakom, även kristdemokraterna. Detta innebar att olika sjukhus i olika delar av Skåne specialiserade sig på olika saker och Trelleborgs lasarett har var mycket framgångsrika på att bland annat operera knäleder.

Nuvarande femklöver i region Skåne, med kristdemokraterna, har drivit igenom att akutintagen i Trelleborg, Landskrona, Hässleholm ska stänga 20.00.

Ann-Marie Hansson drev med flera socialdemokrater att stängningen av Trelleborgs akutintag skulle avvaktas med hänsyn till det provisoriska akutintaget som nu finns i Malmö under byggandet av det nya akutintaget. Men vi fick inget gehör för det. Var fanns då kristdemokraterna i Trelleborg?

För den som är sjuk, känd på Trelleborgs sjukhus, finns fortfarande möjligheten till direktinläggning på sjukhuset och det måste ju vara det bästa för den som är ofta är sjuk att slippa passera något akutintag över huvud taget.

Vid svår akut sjukdom är det skönt att veta att hela universitets sjukhusets tillgångar och möjligheter finns tillhands, även om avståndet är ett par mil. Däremot är det viktigt att patienten får kvalificerad vård på väg till sjukhuset. Den möjligheten har dock femklövern, med kristdemokraterna i Region Skåne tagit bort. Kan kristdemokraterna i Trelleborg motivera detta för trelleborgarna?!

Eva Holmström, leg sjuksköterska 2:e vice ordf i beredningen för tillväxt och hälsa (s) Region Skåne
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.