Annons
Insändare

S är de största förlorarna

Angående om Moderaterna äntligen talar sanning (debatt den 26 mars).
Publicerad 6 april 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Visst kan man vrida tillbaka klockan, menar skribenten.
Visst kan man vrida tillbaka klockan, menar skribenten.Foto: Claudio Bresciani/TT

Alltid lika roligt läsa Sven Lindqvists (S) debattartiklar. Jag förstår fullt ut vad Helmuth Petersen (SD) menar när han skriver att Sven Lindqvist har dålig läsförståelse. Han förstår tydligen inte vad Mikael Rubin (M) menar när han använder uttrycket att 2019 är ett ”förlorat år”.

Jag uppfattade Mikael Rubins uttalande om det förlorade året, att det betydde att han insåg att det ibland behövs lite tid till eftertanke emellanåt och det kan jag inte se något fel i. Vad Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna anser om att 2019 är ett förlorat år, beror nog på vad Sven Lindqvist menar med sin fråga.

Annons

De allra största förlorarna av år 2019, är faktiskt Sven Lindqvist och hans partikamrater Socialdemokraterna själva. Om jag nu kanske skulle misstolka Sven Lindqvists påstående att man inte kan ”vrida tillbaka klockan”, så vill jag påminna Sven om att det går alldeles utmärkt. I oktober månad så vrider stora delar av världens länder tillbaka klockan. Vi kallar det för vinter- och sommartid och även en del muslimska länder vrider tillbaka klockan på hösten.

KM

Annons
Annons
Annons
Annons