Annons
Insändare

Rubin stack kniven i ryggen på kultur- och föreningslivet

Det moderata kommunalrådet Mikael Rubin i Trelleborg har nu som befarat stuckit kniven i ryggen på såväl kultur- och föreningslivet som kommunens landsbygd.
Publicerad 14 augusti 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunalråd Mikael Rubin (M).
Kommunalråd Mikael Rubin (M).Foto: Tomas Nyberg

Utan någon som helst konsekvensanalys har kommunhuset i Anderslöv reats ut på den kommersiella marknaden och gjort hembygdsmuseum och föreningar hemlösa. Löftet om hyresbidrag till museet som Rubin gav vid försäljningen vill han nu inte heller kännas vid.

På listan över planerade försäljningar finns även vattentornet, Parken, Garvaregården samt Anderslövs bibliotek. Flera av dessa fastigheter fyller en viktig funktion för just kultur- och föreningslivet.

Annons

Intressant i sammanhanget är också att Trelleborgs Allehanda 4 januari i år kunde rapportera att Trelleborgs kommun köpt Merkuriusfastigheten på Strandgatan för 6 miljoner kronor. Säljaren var Rubins moderata partikollega Lars-Olof Flink. Användningsområde för fastigheten är i nuläget oklart. Tilläggas ska också att Rubin i kommunfullmäktige hävdat att sju miljoner kronor är felräkningspengar. I vissa sammanhang är alltså några miljoner avgörande för kommunens ekonomi, i andra inte.

Om drygt ett år, i september 2022, har kommuninvånarna chansen att en gång för alla rösta bort denna maktfullkomliga och arroganta politiska regim. Alternativet är istället en bred politisk lösning med framtidsfokus men som till skillnad från nuvarande styre behandlar kommunens gamla och nya invånare med välvilja, respekt och omtanke.

Urs

Annons
Annons
Annons
Annons