GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rubin skjuter över mål och gör inte sällan självmål

(Den 13 november) fick jag ett svar av Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande, gällande min insändare (den 2 november).
Publicerad 17 november 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att Mikael Rubin skjuter över mål, och gör självmål i den politiska debatten.
Skribenten menar att Mikael Rubin skjuter över mål, och gör självmål i den politiska debatten.Foto: Pontus Lundahl/TT

Han ifrågasätter mitt resonemang genom att hitta en hake i den. Han finner inget annat än att relatera till de auktoriserade revisorer som inte formulerade någon form av kritik överhuvudtaget.

Mikael Rubin vet att auktoriserad revision anlitas enbart för att bistå de förtroendevalda med fakta för behovet av adekvat granskning. De förtroendevalda i revisionen utgår sedan från denna expertis och formulerar sin rekommendation eller rent av kritik, och det är just det som gjordes av revisionen. Åter igen faller Mikael Rubin i syndromet att vilja mästra genom att vifta och peka på hur kommunallagens direktiv är utformad för den kommunala revisionen.

Mikael Rubin har tydligen missuppfattat sin politiska roll i egenskap av kommunstyrelsens ordförande. Rollen är att vara exekutiv och underställd kommunfullmäktige och inte genom att vilja sätta sig över och granska granskaren med hjälp av den auktoritära statusen. Detta framkom klart och tydligt i hans svar till mig. ”När presentationen av en korrekt revisionsrapport utförd av auktoriserade revisorer inte genomförs på ett korrekt sätt kommer jag att fortsätta att reagera tydligt och starkt.” Med andra ord är det enbart Mikael Rubin som vet vad korrekt är och med makttillämpningen kan han reagera ”tydligt och starkt”.

”Mikael Rubin har tydligen missuppfattat sin politiska roll i egenskap av kommunstyrelsens ordförande.”
Ben Benrabah

Mikael Rubin påstår att mina kommentarer om honom var nedsättande och framställer sig som ett offer genom att plocka upp följande ord ur min text: ”Frapperande, arrogans, mästra och förminska, maktfullkomlighet, självgodhet, respektlös.”.

Mikael ämnar inte ge mig några råd och talar om för mig att han inte är som jag som sitter på läktaren som åskådare, men han är minsann med i matchen. Det är just detta att vara med i matchen som föranleder att han ofta tillåter sig att skjuta över mål och inte sällan göra självmål.

Ben Benrabah, före detta lokalpolitiker