Annons
Insändare

Rubin bör mingla på hemmaplan

Kommentar till artikel i Trelleborgs Allehanda (den 27 mars) om en nyanställd politisk sekreterare i Trelleborgs kommun.
Publicerad 6 april 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten uppmanar Mikael Rubin (M) att besöka ett äldreboende under en fikarast.
Skribenten uppmanar Mikael Rubin (M) att besöka ett äldreboende under en fikarast.Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

De träffades på Almedalsveckan 2018. Tycke uppstod och plötsligt fick Trelleborgs kommun stort behov av en politisk sekreterare (eller en liten BMW) till en månatlig kostnad av 45 000 kronor. Dessutom fick Moderaterna en ny medlem på köpet!

Det är positivt att Rubin inser att han behöver stöd i sin roll som kommunalråd i Trelleborg. Det stöd han anser sig behöva är mycket begränsat, nämligen den politiska sekreterarens nätverk inom transport, kommunikation och hamn.

Annons

Vi rekommenderar Mikael Rubin att också mingla lite med representanter från skola och socialtjänsten. Kanske finner han då att det även där behövs en och annan ”liten BMW ”!

Nej visst ett sådant mingeltillfälle ges ju inte. Inom både skola och social förvaltning måste man spara stora belopp. Man arbetar därför på extra växlar för att klara arbetet. Hinner naturligtvis inte mingla. Vid gynnsamma förhållanden kan man dock ta kafferast. Då får Rubin passa på.

Tänker

Manuella och Elektra

Annons
Annons
Annons
Annons