Insändare

Rör inte våra fina blomsterarrangemang

I höst har det i Trelleborgs Allehanda redovisats i ett antal artiklar att anslagen till den kommunala parkförvaltningen skall minskas.
Insändare • Publicerad 11 november 2008

Inom kommunens centralort har ett rivningsraseri pågått under de senaste 50 åren, då många vackra fullt restaurerbara byggnader har försvunnit. Vi har som en viss kompensation för detta kunnat njuta av alla de vackra kommunala planteringar. Att minska anslagen till parkförvaltningen och räkna med samma kvalitet i fortsättningen kan vem som helst räkna ut att det inte fungerar.

Handen på hjärtat. Det finns så mycket vackert i vår kommun som inte är tillräckligt bra tillvarataget. Ett bra exempel härpå är Smygehuk, Sveriges sydligaste udde. Det är nästan genant att visa upp denna plats för gästande besökare. Däremot kan vi med fog skryta över Trelleborgs fina blomsterarrangemang. Låt oss få njuta av dessa med bibehållen kvalitet även i fortsättningen. Om pengar skall sparas finns det säkert andra områden som kan vara aktuella. Jag håller med Jarl Svensson som i en insändare tyckte att det var friskvård med alla dessa fina planteringar.

Låt oss även i fortsätta få njuta och hålla oss friska.

Sven-Gunnar Berglind
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.