Insändare

Rondellerna – ett slöseri med våra skattemedel!

Hade inte tänkt ventilera mina åsikter i pressen men efter att ha tagit del av flera insändare i just det för dagen aktuella ämnet, kan jag inte låta bli att ta till pennan.
Insändare • Publicerad 18 november 2008
Vi kan inte stanna upp för att titta på de små rara blomstren som allt emellanåt skyms av de bilförare som känner sig manade att göra en omkörning just inne i rondellen, skriver insändarskribenten i ett inlägg om rondeller. Arkivbild: Tomas Nyberg
Vi kan inte stanna upp för att titta på de små rara blomstren som allt emellanåt skyms av de bilförare som känner sig manade att göra en omkörning just inne i rondellen, skriver insändarskribenten i ett inlägg om rondeller. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Jag anser att rondeller som skall förbättra trafiksituationen inte skall vara ett blickfång för bilförarna. Koncentrationen bör vara på vägen, medtrafikanterna och trafiken för övrigt.

Vi kan inte stanna upp för att titta på de små rara blomstren som allt emellanåt skyms av de bilförare som känner sig manade att göra en omkörning just inne i rondellen. Vi har ingen möjlighet att stanna, gå ut och beskåda planteringarna.

Rondellerna kan smyckas med perenna vintergröna och blommande växter som inte behöver bytas ut vår, sommar, höst och vinter. Tycker det är ett slöseri med kommuninnevånarnas skattemedel då jag vet att dyra lökar och växter som står i full blom rivs upp för att slängas på tippen.

Varför inte ha dessa vackra rabatter där folket promenerar och har möjlighet att stanna kvar för att beundra arrangemangen. Utöka i så fall dessa även till ett arrangemang i Smygehamn eller till att vårda de misskötta grönområdena som jag som nyinflyttad dagligen passerar.

Till slut, satsa något på de platser där turisterna och andra besökare stannar till, som till exempel Smygehuk!

Leila Virtanen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.