Annons
Insändare

Rökning – ett hett ämne

Insändare • Publicerad 22 juni 2005

Alla rökare vill att man ska respektera deras vana, och nu drar jag inte all över en kam, nej, nej, så illa är det inte.

Det är kvinnor jag pratar om, speciellt gravida kvinnor som röker, står där med sina fina magar och röker! Men även män och kvinnor med barn, som bolmar hejdlöst i den lilles närvaro, och många med mig känner ett starkt förakt mot detta. Ingen säger någonting, man bara går där och mår dåligt över det.

Annons

Jag fattar inte hur man kan göra så. Fattar ni hur det ser ut? Och vad ni gör? Ni väljer, men barnen då… får de välja?

Om man tänker efter är det snudd på "misshandel". Man skadar medvetet ett foster, sitt barn, som ligger och växer inne i ens kropp. Eller när ni sitter i era bilar och röker med stängda fönster, eller ammar och röker samtidigt… Det gör ont i mig…

Barn är det finaste man kan få. Tänk på det, hur unika de är.

De är värda all tänkbar gränslös kärlek man kan få. Hur kan man vilja behandla någon så? Så respektlöst, så vårdslöst.

Rök på bara, bara bolma, men var har ni respekten för den lillas hälsa? Ingenstans! Jag blir uppriktigt förbannad att personer med barn inte har bättre vett!

Skriv för all del en argsint insändare tillbaka och tala om för mig hur fel jag har, för jag retar säkert upp en hel del och då är jag nöjd. Då ska ni ha en sak klart för er, det är inte ni som är orättvist och respektlöst behandlade, det är era barn!

Jag skriver helt för deras skull, för hälsans och för den största gåva man kan få – barn!

Jane
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons