Annons
Insändare

Röda lappar lockar till köp

När jag 2006 flyttat till Trelleborg från Malmö körde jag till de olika matvarukedjorna som fanns i staden för att se vad som erbjöds.
Insändare • Publicerad 13 april 2012
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Då kom jag vid ett tillfälle till en större butik som skulle ha så fin köttavdelning. Mycket riktigt var ryktet sant. Det fanns till och med varor med röd lapp och texten Extrapris. Jag frågade en ur personalen som fanns till hands: "Hur blir priset i kassan?" eftersom inget annat än originalprislappen fanns på förpackningen.

"Det är priset som står på förpackningen som gäller" fick jag till svar. Jag la tillbaka varan och gick vidare.

Annons

Nu kör jag inte själv längre, nu har jag som gammal pensionär hemhjälp som gör inköpen. Bland annat skulle hon köpa karrekotletter i ovan nämnda butik och kom hem med en förpackning med röd prislapp, som hon stolt visade upp i meningen att hon minsann bemödade sig om att handla billigt.

När jag kontrollerade kvittot visade det sig att hon betalat ursprungspriset som stod på förpackningen 39.95/kilo vilket är normalpris för karrekotletter överallt. Butiken kör alltås med samma trix som jag uppmärksammade 2006.

Vad menar man då med extrapris?

Det enda jag kommit på är att när varan närmar sig bäst före datum: på med röd lapp, röda lappar lockar ju till köp.

Andra butiker har röda lappar med 30 procent eller halva priset, när varan närmar sig bäst före datum, det är ärligare!

Nilla Olsson
Elon Berndt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons