Annons
Insändare

Robotar tar inga plusjobb

Insändare • Publicerad 21 december 2005

Robotar taringa plusjobb

Svar till Per Jonas Andersson (den 16 december)

Annons

Du skriver "vi behöver riktiga jobb inom främst den privata sektorn". Vet inte vad du menar med "riktiga jobb". Antagligen är det att bygga hus, tillverka bilar eller något liknande.

Inom tillverkningsindustrin har massor med arbetstillfällen försvunnit på grund av alla robotar, och robotar köper ju inga bilar. Många jobb har även flyttats utomlands, så kvar finns snart bara servicejobben. Kanske de också försvinner.

Det är tur att det finns arbete för dem som vill vara inom äldreomsorgen, sjukvården, skola och barnomsorg. De gör ett behjärtansvärt arbete och som du skriver, de skall ha bättre betalt. Robotar tar inga så kallade plusjobb!

Lennart

Vem begår brott?

Bör inte diskrimineringsombudsmannen granska TV3:s program Efterlyst eftersom huvuddelen av brotten som tas upp har begåtts av invandrare enligt signalement, rekonstruktioner och bilder från övervakningskameror, medan Brottsförebyggande rådet hävdar att de flesta brott begås av svenskar medan invandrare ofta blir felaktigt misstänkta.

Undrande

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons