Insändare

Ringvägen en viktig hörnsten i infrastrukturbygge

Insändare • Publicerad 2 januari 2007

Svar till insändaren från Bo Hennby, Skanör, i TA torsdag 28 december

Bäste Bo, också Skanörborna har väl all anledning att se positivt på en fortsatt utveckling av Trelleborgs kommun.

Området söder om Stavstensvägen vill du permanenta som rekreations- och strövområde. Där har vi samma uppfattning, Sedan blir det svårare att förstå vad du vill. Är det din mening att vi därför skall uppnå detta genom att öka trafiken på infartsvägen E 6 som nu skär rätt igenom. Detta saknar i så fall all logik.

Det kommer ju att bli svårt för de som bor på Stavstensvägen att skymta havet genom en allt stridare ström av lastbilar i framtiden. Nej Bo, miljönämnden har inte varit och kommer säkert inte heller i framtiden att vara en nämnd som struntar i att se till helheten i miljö- och hälsofrågor.

Det har varit ett privilegium att ha varit ordförande i denna nämnd under den gångna mandatperioden.

Anledningarna är många, inte minst den stora sam-synen i miljöfrågor mellan alla våra partier. Så någon "enmansnämnd" av det slag du vill ge sken av har det inte alls varit . I Vellinge styrs kanske saker och ting på ett annat sätt, men jag har ju inte med det att göra.

Vi i Trelleborg ser ringvägen och vår hamnutveckling som nationellt viktiga hörnstenar i en fortsatt skånsk infrastukturutbyggnad.

Något som också företagen i Vellinge och invånarna där har nytta av.

Sten Björk, Trelleborg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.