Annons
Insändare

Restriktioner och krav på vaccinpass är positivt

Jag läste i Trelleborgs Allehanda (den 9 december) att en kvinna JO-anmält kommunen för diskriminering eftersom bara fullvaccinerade var välkomna till kulturskolans föreställning av Alice i underlandet.
Publicerad 15 december 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten anser att det är egoistiskt att inte vaccinera sig.
Skribenten anser att det är egoistiskt att inte vaccinera sig.Foto: Johan Jeppsson/TT

Den 1 december började vaccinpass att gälla på inomhusevenemang med publik med fler än 100 personer. Det står att läsa att hennes sambo har tidigare insjuknat i covid-19 och ”trots nära kontakt smittades ingen mer i hennes familj. Hon säger sig också ha haft nära kontakt med sjuka utan att bli smittad. Jag tänkte jag måste ha ett bra skydd ändå så jag behöver inte vaccin. Det handlar om att tvinga människor att vaccinera sig och det tycker jag inte är okej”.

Vi vet inte om denna kvinna testat sig. Och vad säger vetenskapen, om jag är frisk kan jag bära på smittan och inte bli sjuk, men kan överföra till andra personer. För mig är detta ett mycket egoistiskt tänk, för vi måste alla vara mycket försiktiga med smittan och nu när omikron är på gång som vi inte heller vet så mycket om vilken skada den kan göra oss.

”Vi måste alla vara försiktiga att ta detta på allvar.”
Cecilia Schyllert
Annons

För mig känns det som att denna kvinna inte följer med verkligheten vad som händer och sker runt om i världen. Smittspridningen fortsätter att öka och nya virusvarianten omikron sprider oro världen över.

Enligt TA hade 71 personer testats positiva för covid-19 förra veckan i bara Trelleborg. I Skåne i stort upptäcktes 2 479 nya fall förra veckan och totalt har närmare 170 000 skåningar testat positiva för covid-19 sedan pandemins början. Vi måste alla vara försiktiga att ta detta på allvar. Så att det införts nya restriktioner och vaccinpass anser jag bara positivt.

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons