Annons
Insändare

Respekten för rödljus trubbas av

Med anledning av den sista tidens diskussioner om att låta cyklister köra mot rött vid högersväng har jag en reflektion.
Insändare • Publicerad 29 juni 2011

Jag har stor respekt för rött ljus även när jag cyklar, men ibland blir man frestad att trotsa det. Stället jag syftar på är korsningen Hedvägen/Vannhögsgatan. När bilarna som färdas parallellt med mig har grönt, så får jag ändå stanna och trycka för att det ska bli grönt för cyklisterna. I nästa korsning österut, alltså vid 108:an och på alla andra ljusreglerade ställen i stan, slår det automatiskt om till grönt även för cyklar samtidigt som för bilarna. Varför kan det inte vara så på alla ställen? Jag tror det är många med mig som retar sig på det och som ofta gör sig till lagbrytare genom att köra mot rött. På så vis blir respekten för andra rödljus kanske avtrubbad även när man är bilförare och tycker att när det inte kommer någon så behöver jag inte stanna.

Nilla Andersson
Ulla
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons