Insändare

Res Jakobs stege på Johan Kocksgatan

Ordspråket som säger: inga träd får växa upp till himlen, gäller inte de som finns på Johan Kocksgatan i Trelleborg.
Insändare • Publicerad 5 september 2013
Träden breder ut sig på Johan Kocksgatan. Foto: Claes Nyberg
Träden breder ut sig på Johan Kocksgatan. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg
Träden breder ut sig på Johan Kocksgatan. Foto: Claes Nyberg
Träden breder ut sig på Johan Kocksgatan. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

De är i alla fall på god väg att förmörka densamma. Det som en gång var tänkt att bli en snygg inramning när de planterades, har på grund av att man inte tuktat dem kontinuerligt, blivit till ett irritationsmoment för trafik och de boende i området. Det som nu håller vägen fri är de stora lastbilarna som gör genomfarten möjlig då de kan dra ner överhängande grenar. På cykelbanorna får man huka sig för att inte köra rakt in i lågt hängande grenar på sina ställen. Gatlyktorna som hänger en bit upp i luften lyser numera bara med sin frånvaro, de är inbäddade i grönskan och utan effekt. Växtligheten i trädgårdar längs gatan hämmas av att träden tar det mesta av kraften från andra växter. Kan man inte införa "näringsförbud"? Tror inte det hjälper ändå. Men det hindrar inte presumtiva racerförare att dra på när man väl passerat polishuset längre ner i gatan. De har heller inte obehag av höjden på träden, de hinner ju inte se det ändå. Men, för oss som tidigare kunnat njuta av solen på balkongen och i trädgårdarna så har detta nu blivit mycket begränsat under årens lopp.

Och nu till vad man kan göra innan djungeln tar över. Mitt förslag är att man reser "Jakobs stege", som enligt Bibeln räcker ända upp, halvera höjden på träden, så som man borde göra med vissa partiers antal politiker. Det vore en nåd att stilla bedja om, tycker

Nilla Olsson
Ove Jönsson,berörd
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.