Annons
Insändare

Renlighet är en dygd

Insändare • Publicerad 27 november 2006
Bastudebatten går vidare här på insändarsidan. Arkivbild: Bosse Nilsson
Bastudebatten går vidare här på insändarsidan. Arkivbild: Bosse NilssonFoto: 

Jag håller helt klart med signaturen Badmästare.

Man kan fråga sig logiken. Detta med att man ska ta av sig badbyxorna i bastun är inget annat än en gammal och urtida sed, som inte följt med i tiden.

Annons

Det visade sig för många år sedan att bastuvänner från förr använde sig av badkläder som dessvärre var fulla av loppor och ohyra, som de tog med sig in i bastun och i badbassängen.

När man kom underfund med detta, så kom bestämmelsen att man skulle "tvagas" innan man fick beträda bassängen eller bastun. ordet "tvagas" kan ju vem som helst se att det tillhör det förflutna. Förr i tiden, blev alla erbjudna att "hyra badkläder", detta för att badkläderna garanterat skulle vara nytvättade och fria från ohyra.

Så därifrån "badmästare" kommer iden.

Man kan ju tänka sig vad som kan hända om gubbar och gummor, som är lite runda om magen och rumpan och som inte kan tvätta sig helt där bak sätter sig på en bastulave. Vad kan ramla av?

Vad får kanske den nya bastugästen på sig? "Usch" säger jag bara.

Så behåll badkläderna på, i dag är renlighet en dygd.

Ingen blir straffad för att man håller skiten ifrån sig i dag.

Alla vill kanske inte visa snoppen, tänk på det.

Det borde stå en skylt att "Blottare och snuskgubbar får inte vistas här".

Jag älskar bastu

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons