Annons
Insändare

"Reklamen för travspel är mycket missvisande"

Jag tycker att ATG: s reklam för travspel är mycket missvisande.
Insändare • Publicerad 5 augusti 2011

I reklamen uppmanas vi konsumenter att köpa travsystem från Harry Boy för att ha chans att vinna jackpoten. Om man genomför en granskning visar det sig att vid spel med Harry boy är helt omöjligt att vinna en högvinst på V75 eller V64 eftersom Harry Boy endast ger en favorithästar som har lågt odds. Skall man vinna en högvinst på travspel krävs det överraskningsvinster med högt odds i princip i varje avdelning. Jag har för länge sedan slutat spela Harry Boy eftersom detta spel gör det helt omöjligt att vinna en högvinst.

Svar direkt: Det stämmer att ATG i reklam för V75 och Jackpot på V75 säger " ta hjälp av Harry Boy", och vi bedömer efter mängder av exempel under snart 20 år med Harry Boy att vi kan påstå det. För den som inte har tid eller lust att välja hästar själv är Harry ett bra alternativ för att vara med i kampen om miljonerna.

Annons

Harry Boy väljer utifrån hela svenska folkets bedömning av hästarna på exempelvis V75 och lägger sedan till hästar enligt ATG:s utvecklade system. Varje Harry Boy-spel är unikt och det är inte bara favoriterna som kommer med. Dessutom kan man själv påverka Harry Boy-raden genom att ta ut några egna hästar och låta Harry göra resten. ATG följer fortlöpande upp utfallet för Harry Boy både vad gäller det totala vinstbeloppet och antalet högvinster. Ett skäl är givetvis att kunna kontrollera att vi håller vad vi lovar i marknadsföringen.

Nils Ekmark


Varumärkeschef
 ATG

Nilla Andersson
Per Jonas Andersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons