Annons
Insändare

Region Skåne – en "skyddad verkstad"?

Region Skåne måste betraktas som "skyddad verkstad".
Insändare • Publicerad 7 december 2011

Man lever ju helt klart i sin egen lilla värld. Vad händer om vi kommer att ingå i en storregion? Bättre lär det ju inte bli.

Man kräver besparingar av Trelleborgs lasarett, fast man lägger dit större arbetsbörda. Detta för att SUS i Malmö skall klara sina åtaganden. Trelleborgs lasarett har precis inlett längre öppethållande på akuten, vilket i sig är positivt. Öppettiden borde emellertid inte ha reducerats från början i den omfattning som skedde.

Annons

Regionen har sänt ut läkare för att plocka tjugo patienter till Regionen. Detta är ingenting som påverkar nuvarande drift enligt Catharina von Blixen-Finecke. Märkligt.

Är jag inte fel underrättad så har Regionen ett skrytbygge inne i Västra hamnen i Malmö. Malmös dyraste tomtmark. Sälj fastigheten så kan ni samtidigt slopa konsulterna som tillsattes innan budgetdebatten och ändå spara pengar. Placera de tjänstemän som arbetar i Västra hamnen på ett ställe där tomtpriserna är betydligt modestare. De som önskar kontakt hittar säkert ändå.

Varför inte ordna en information, för inom Regionen berörda personer, så de vet vad som händer ibland "verklighetens folk".

Nilla Olsson
Observant
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons