Insändare

Regeringen förstör det vi byggt upp

Insändare • Publicerad 22 januari 2007

Svar till Lucas K (den 13 januari).

Heder åt dig som vågar stå upp och som förstår vart vi är på väg. Det har inte funnits någon s-regering sedan Tage Erlander-tiden, det var en arbetarregering. Den regering som sitter nu är definitivt ingen arbetarregering.

De har råd att höja sina egna löner men arbetarna ska inte ha någonting. Alla som var så naiva och trodde de skulle få det bättre och röstade på dem, ni har väl sett och märkt hur lurade ni blev?

Vem var det som försökte sno oss på tv-licenserna? Jo, de rika. Hade det varit en vanlig arbetare hade säkert fängelsestraff väntat!

Nu förstör regeringen vad vi byggt upp i pensioner, sjukförsäkring för sjuka, arbetslöshetsersättningen samt försämring till lågavlönade arbetare.

Vi betalar så mycket i fackföreningsavgifter, så gör någonting nu facket, innan det är försent!

Tänk på dem som startade fackföreningen, de gjorde det med tomma händer och helt ideellt utan lön.

En bank förr var glad när man kom in och betalade sina räkningar eller satte in pengar. I dag får man betala 50 kronor för en räkning och ingen ränta på insatta pengar.

Posten tar 49 kronor när man betalar sin räkning och då man tar ut pengar på en avi kostar den 20 kronor. Varför?

En arbetsgivare förr hade ungefär 1 1/2 gånger så mycket i lön som en vanlig arbetare. I dag ska de ha miljoner i vinst annars går det inte ihop! Är det så konstigt att det inte finns arbete?

Skatterna i dag är så höga och vår krona är ingenting värd. Även skatt på fordon, var tar alla pengar vägen kan man undra?

Upp till kamp, ropen skalla, jobb åt alla och överlevnad. Lyssna på folket!

L R

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.