Annons
Insändare

Rädsla för fågelinfluensan

Insändare • Publicerad 31 augusti 2005

Vi är många som är rädda för att fågelinfluensan ska orsaka en svår epidemi om den kommer. Man tänker på spanska sjukan som grasserade 1918-1919 med många dödsfall som följd.

Visserligen var folk undernärda efter första världskrigets umbäranden med brist på mat, men ändå, hur kommer det sig att en del slapp sjukdomen? Det fanns till exempel en familj med nio barn som bodde i ett nytt hus i stan, men utan den standard som är självklar i dag, och utanför fanns som brukligt olika husdjur. Inte någon i familjen drabbades, däremot hade barnen rakitis (en och annan fick krumma ben). De kan omöjligt ha undgått att komma i kontakt med smittan som fanns överallt. Kan det vara så att hos en del människor finns en naturlig resistens mot vissa virus? Kan det vara knutet till någon gen som ger bättre förutsättningar för överlevnad?

Annons

Vore intressant om någon insatt i detta ämne ville skriva i tidningen.

Margareta Sandén

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons