Annons
Insändare

Rädda Gislövs hamn

Insändare • Publicerad 29 januari 2007
Insändarskribenten oroas över hur stormen gått hårt åt Gislövs hamn och kommer med förslag på åtgärder. Arkivbild: Claes Nyberg
Insändarskribenten oroas över hur stormen gått hårt åt Gislövs hamn och kommer med förslag på åtgärder. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

När 15 meter strand försvinner på tre dagar, vågorna i stort sett slår in på gräsvallen och tär dygnet runt, då känns det absolut inte omöjligt att vattnet står vid fastighetsgränsen i mars nästa år, 30-40 meter från tidigare normalvattenstånd.

In- och utsidan av Gislövs hamn måste genast förstärkas. Kommunreceptet med lite större sten fungerar inte utan yrkesmän måste lägga specialduk med ett lager grovmackadam och sedan större stenar på utsidan. Insidan av hamnen måste stärkas med duk och betongflak och skapar innerst en stödmur som fylls upp med matjord och gräs, så har man fortfarande upplaget kvar.

Annons

Man ser även hur träd och buskar står på vattensjuk mark och skakar och hänger i stormen.

Det är alltså hög tid att kommunen och regeringen skakar fram slantar och börjar med det viktigaste. Som vanligt behöver man inga konsulter som tar pengar, utan lyft på gumpen och se verkligheten i naturen.

Doktor Lindemann, (KW)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons