Annons
Insändare

Psykiatriska kliniken fungerar inte

Nu när så många människor är sjukskrivna och har tillfälliga sjukersättningar och ohälsotalet ökar så borde psykiatrin i Trelleborg fungera.
Insändare • Publicerad 9 december 2008

Det har psykiatrin inte gjort på länge. De har knappast haft läkare, personal eller resurser på länge. Det har varit rörigt och svårt att få träffa kompetent personal. Det har varit besvärligt att få ut sjukintyg och medicinska underlag som försäkringskassan kräver för att man ska få ersättning därifrån. Detta har många berättat för mig och en person jag pratat med har väntat på ett intyg för underlag till förlängd sjukersättning i ett halvår, och ännu inte fått det. Trots enträget ringande till kliniken. Konsekvensen kan då bli att personen står utan pengar från försäkringskassan.

När någon är psykiskt dålig, till exempel deprimerad så behöver man stöd och hjälp och någon som förstår ens problem. Man ska få ut de papper och recept man behöver i tid, och kunna prata med en kompetent läkare när man har behov av detta.

Annons

Nu går patienterna omkring och är orolig för att inte få intyg och därmed indragen ersättning från försäkringskassan ovanpå sin sjukdom. Det förbättrar ju inte hälsan, tvärtom.

Om nu de ansvariga på psykkliniken är medvetna om de problem som existerar där så borde de jobba för att det ordnar sig, att de får fler resursen och mer personal. De måste ju bearbeta politikerna och kämpa för att kliniken fungerar.

En politiker i landstinget menade för ett tag sedan att det var en väl fungerande psykiatri i Trelleborg. Om hon anser att den är väl fungerande så undrar jag hur den ska vara enligt henne för hon ska anse att den inte fungerar.

Hur tänker landstingspolitikerna när det gäller psykiatrin i Trelleborg? Har de några planer på att förbättra denna eller anpassa den till folks behov?

Jag kräver en redogörelse från klinikledningen och politikerna.

Tora
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons