Annons
Insändare

"Prioriteringarna kanske bör ses över"

Svar till Eric Samuelson (M) den 15 augusti.
Insändare • Publicerad 29 augusti 2013
Sommarens heta debatt kring ogräsbekämpningen i Trelleborg går vidare i dag. Arkivbild: Claes Nyberg
Sommarens heta debatt kring ogräsbekämpningen i Trelleborg går vidare i dag. Arkivbild: Claes NybergFoto: 
Sommarens heta debatt kring ogräsbekämpningen i Trelleborg går vidare i dag. Arkivbild: Claes Nyberg
Sommarens heta debatt kring ogräsbekämpningen i Trelleborg går vidare i dag. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Stort tack till ordförande i tekniska nämnden för den efterlängtade insändarkommentaren till vår stads parkskötsel!

Dock får den inte mig att reagera såsom säkerligen eftersträvades. 

Förstår jag vad ordförande skriver rätt, så har parkförvaltningen lika många anställda som förut (om inte fler), den har större budget och den har färre uppdrag.
 Såsom snart 60-årig skåning och nu boende i Trelleborg, kan jag berätta för ordförande att Trelleborg har haft följande rykte: ful stad på grund av okänsliga rivningar och tråkiga nybyggnationer, staden stinker avlopp (Trellehulla), ful och ogenomtränglig fasad mot havet, men fantastiskt välskötta och vackra planteringar och grönområden.

Annons

Ryktet och verkligheten i dag är densamma, förutom att nu är det slut med skötseln också. Det har förvisso detta år ägnats tid åt beskärning av träd, vilket var välbehövligt, men allt annat arbete verkar lagt åt sidan. 

Vad anbelangar ogräsbekämpning och gatustädning, så tolkar jag ordförande så att det är gatuförvaltningens uppdrag och att städningen ligger på entreprenad. En gatuförvaltning som inte ens hinner lägga tillbaka kullerstenen efter uppgrävningar av trasiga och uttjänta VA-ledningar.

Vidare sker en omställning från kemisk bekämpning av ogräs. Bra, men av den omställningen bidde en tummetott. Ogräset växer hej vilt överallt, och oj vad det kommer att kosta att ta bort någon gång i framtiden. Så var det gatustädningen. Jag kan inte förstå ekonomin med en entreprenad som är helt utan tillsyn och uppföljning från staden.

Om den av allmänheten efterlysta trottoarstädningen skriver ordförande inte ett ord. För det är väl ändå så att den i alla fall existerar? På pappret. Eller?Tyvärr verkar arbetet från Trelleborgs politiker som säger sig ta ekonomiskt ansvar, bedrivas på en något destruktiv och mycket kortsiktig väg. Många och långa anföranden hjälper föga, utan frågan borde väl vara hur man behåller kreativitet och ansvarstagande hos de kommunanställda i en restriktiv budget.

För övrigt vågar jag påstå att ansiktet utåt genererar många välbehövliga kronor in i den kommunala kassan. Ystad nämns som ett sådant exempel och eftersom Trelleborgs politiker gärna sneglar på Malmö så lägger jag till den staden på listan, då den genomgått en beundransvärd förändring när det gäller stadens skötsel. Kanske prioriteringarna bör ses över. Nummer ett är nog inte en ny plenisal som skulle användas tio gånger per år till kommunfullmäktiges sammanträden.

Vidare har den nye parkchefen, som för övrigt heter Mark Huisman, inte kritiserats av någon insändare, men väl det av kommunens politiker bestämda uppdraget som han har. 

Visst ironiserar jag lite, men en insändarkommentar som den ordföranden skriver gör mig arg för jag känner mig lurad och idiotförklarad.

Verkar också lite som om man har tappat verklighetsförankringen. Trelleborg har ju tillika en enorm potential i form av den mindre, lugna och lägre bebyggda staden med de små affärerna och den stora, stora porten mot Kontinenten. Snälla, färre ord och mycket, mycket mer verkstad!

Nilla Olsson
Backaeva
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons