Annons
Insändare

Prestige, omdömeslöshet eller allmän hybris?

Beslutet i kommunfullmäktige om ringvägens och hamntillfartens dragning har skapat stor oro för oss boende i de östra delarna av Trelleborg och för de som bor längs ringvägens planerade dragning.
Publicerad 5 april 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De boende i de östra delarna av Trelleborg oroas av beslutet i kommunfullmäktige om ringvägen och hamntillfarten, skriver signaturen Kya.
De boende i de östra delarna av Trelleborg oroas av beslutet i kommunfullmäktige om ringvägen och hamntillfarten, skriver signaturen Kya.Foto: Tomas Nyberg

Denna onödiga förlängning av hamntrafikens väg till färjorna får stora miljömässiga konsekvenser för kommuninvånarna i form av farliga utsläpp, buller och förstörd boendemiljö. Jag tror inte heller att  de trelleborgare som pendlar med bil är intresserade av att dela en ringväg med 2 000 tunga fordon (per dygn), när de ska till och från sina arbeten.

De informationsmöten som kommunen haft om ringvägen och hamntillfarten som vi berörda medverkat på, har snarare skapat än rätat ut frågetecken. Den största frågan är tillsammans med miljöaspekterna fortfarande finansieringen. Att sälja av mark i hamnen till ”Sjöstaden” låter mer som en framtidsvision än en konkret lösning. Utan Trafikverkets medverkan kommer projektet att bli ett mycket dyrt kapitel för kommuninvånarna.

Annons

Däremot har det framgått att staten/Trafikverket med all sannolikhet skulle finansiera en hamntillfart kopplad till E6 och en förlängning av denna. Kommunen har i dagarna fått ett avtalsförslag från Trafikverket om att utreda förbättrad västlig hamntillfart. Ett alternativ de beslutande inte vill undersöka då det skulle riskera att underminera det liggande beslutet om ringväg och östlig hamntillfart.

Prestige, omdömeslöshet eller allmän hybris? Något är fel när man lägger flera miljoner på att utreda en fråga (medvetet) ofullständigt. Jag vill inte vara med om att finansiera detta vansinnesprojekt. För er som vill veta mer om beslutsprocessen rekommenderar jag att läsa Rickard Lehmanns bok "En annan väg", som finns i den lokala bokhandeln.

Lägg pengarna där de bäst behövs, på skola, vård och omsorg. Det blir viktigt att rösta rätt i år!

Kya

Annons
Annons
Annons
Annons