Insändare

Posten – ta lärdom av tidningsbärarna

Det är måndag eftermiddag (den 22 februari) och flera timmar sen det slutade snöa.
Insändare • Publicerad 1 mars 2010

Plogbilarna kör för fullt och det blåser inte längre. Alltså optimalt vinterväder på Söderslätt. Ringer Posten för att ta reda på när den dyker upp - har full förståelse för förseningar. Men döm av min förvåning - det delas inte ut någon post med lantbrevbärare idag på grund av rådande väderlek... Då börjar man ju undra om vi är på samma planet.

Lär av tidningsbärarna, de bangar inte, de kör i ur och skur, tidningen kommer alltid fram och tro mig - de hade riktigt ruggigt väder att tampas med i morse, all heder åt dessa män och kvinnor.

Svar direkt: Posten är en av Europas mest kvalitetssäkra postleverantörer och målet för våra brevbärare är alltid att posten ska fram. Men vi måste självklart se till deras säkerhet och därför ställdes lantbrevbärarturerna in. Det är mycket ovanligt att vi ställer in brevbärarturer, när det görs så tas beslutet på morgonen och då tar vi hänsyn till det aktuella vädret, skicket ute på vägarna och SMHI:s prognoser. Vädret på måndag morgon var uselt och prognoserna såg dystra ut. Därför beslöt vi i samråd med våra skyddsombud att ställa in brevbärarturerna. Vi hoppas att du har förståelse för beslutet vi tog med våra medarbetares säkerhet i åtanke och att du fick din post under tisdagen.

Peter Fredin, Produktionschef Trelleborg

Nilla Andersson
Pippi
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.