Annons
Insändare

Positiva till klubbens förfrågan

Tomas Nilsson, Trelleborgs basket angående "Vi vill ha hand om parkeringen" den 31 juli.
Insändare • Publicerad 6 augusti 2013
Tekniska nämndens arbetsutskott har ställt sig positiv till Trelleborgs baskets önskemål om att ta hand om husbilsparkeringen, men detta går tyvärr inte att genomföra omgående på grund av rent "byråkratiska" skäl, skriver Eric Samuelson.
Tekniska nämndens arbetsutskott har ställt sig positiv till Trelleborgs baskets önskemål om att ta hand om husbilsparkeringen, men detta går tyvärr inte att genomföra omgående på grund av rent "byråkratiska" skäl, skriver Eric Samuelson.Foto: Bosse Nilsson

När jag läser insändaren "Vi vill ha hand om parkeringen" känns det som att det finns behov av några förtydligande. Parkeringen avser platsen vid västra infarten där många husbilar brukar vara uppställda. Tekniska nämndens arbetsutskott har ställt sig positiv till Trelleborgs baskets önskemål om att ta hand om parkeringen och bedriva verksamheter där och ta betalt för att husbilar ställs upp där. Men detta går tyvärr inte att genomföra omgående på grund av rent "byråkratiska" skäl. Nu gällande detaljplan medger inte sådan verksamhet som avses. Det pågår just nu också en juridisk process som ingår i ett led i att utveckla användningen av området kring Västra småbåtshamnen. När detta är klart, är Trelleborgs basket välkommen igen. "Det hjälper inte att slå in bollen flera gånger när den redan är i mål".

Beträffande liknande uppställning av husbilar vid Smygehuk, så är det en missuppfattning att det skulle vara Östra Torp som bedriver denna. Så är det inte. Utan istället så är det Trelleborgs turistbyrå som tar betalt för nattparkering, för att i sin tur betala arrende för marken som ägs av en privatperson. Detta för att inte belasta kommunens skattemedel. Avgiften inkasseras, enligt ett avtal, av ungdomar från Östra Torp, som sedan får en ersättning för deras arbetsinsats.

Tekniska nämnden har uttalat sig positiv till att medverka till att etablera och utveckla platser i kommunen där sådana föreslås och anses vara lämpligt för uppställning av campingfordon.

INTERNAL INTERNAL
Eric SamuelsonOrdförande tekniska nämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons