Annons
Insändare

Politiska illusioner och storslagna visioner

Svar till Politisk blankröstare (den 29 januari).
Insändare • Publicerad 30 januari 2009

Det är alltid lätt att bortförklara svagheterna genom att gå bakåt i historien för att rättfärdiga nuvarande handlingar.

Livet är inte statiskt och inte politiken heller, men kompetens och erfarenhet kan vara nödvändigt för en bra utveckling.

Annons

Den nuvarande politiska ledningen har hitintills inte visat några prov på dessa ingredienser, men däremot har de endast kverulerat med varandra i stället för att ta i tu med väsentliga frågor. Detta har bekräftats via media att alliansen har kommit överens om att inte kverulera offentligt, på så sätt anamma att interna schismer och kontroverser inte uppdagas av allmänheten och som då kan få en dålig bild av en låtsasenighet.

Sex olika partier som ägnar sin tid åt att dividera fram och tillbaka kan omöjligt åstadkomma en gynnsam utveckling för denna trivsamma kommun. "Ju fler kockar desto sämre soppa" brukar man säga.

Med alliansens iver att vilja behålla makten anstränger de sig att skapa politiska illusioner med hjälp av storslagna visioner som används endast när man presenterar hur den storartade politiken skall drivas. Kommuninvånarna är mer i behov av pragmatiska lösningar för deras dagliga frågor än av politiskt bedrägeri.

Ben, samhällsdebattör
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons