Annons
Insändare

Politikerna måste inse allvaret i att bygga på åkermark som kan odlas

Minns ni sommaren 2018, varm och torr, ingen nederbörd? Denna sommaren kan bli likadan.
Publicerad 30 juni 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten minns torkan 2018 och oroas över vad den här sommarens brist på nederbörd innebär för bönderna och i förlängningen konsumenterna.
Skribenten minns torkan 2018 och oroas över vad den här sommarens brist på nederbörd innebär för bönderna och i förlängningen konsumenterna.Foto: Johan Nilsson/TT

Det kommer att innebära mindre grödor och maten kommer att bli dyrare. Bönderna kommer att få det jättekämpigt ekonomiskt. Min poäng är att ju mer åkermark vi har att odla på, desto bättre.

”Min poäng är att ju mer åkermark vi har att odla på, desto bättre.”
Margret Louise N Gren

Bygget av fängelset måste stoppas, politikerna måste inse allvaret i att bygga på åkermark som kan odlas. Kommande generationer måste få en rimlig chans att kunna odla, vi kan inte tillåta oss att tänka kortsiktigt.

Annons

Detta kom i min mejl idag:

Livsmedelskedjans aktörer: ”Maten kan ta slut inom en vecka vid en svår kris”

Världen blir alltmer osäker, kriserna avlöser varandra och behovet av en robust livsmedelsförsörjning är större än någonsin. Men 3 av 4 svenskar tycker inte att politikerna gör tillräckligt för att se till att det finns mat och dryck om Sverige skulle drabbas av en omfattande kris. På frågan om hur trygg man känner sig med den svenska livsmedelsförsörjningen svarar bara var femte mycket eller ganska trygg. Tiden att agera är nu, det skriver ordförandena för Livsmedelsföretagen, LRF och Svensk Dagligvaruhandel i ATL.

Snälla politiker ta ert ansvar mot kommande generationer och vår självförsörjning av mat.

Margret Louise N Gren

Annons
Annons
Annons
Annons