Annons
Insändare

Politikerna borde ta ett problem i taget

Jag har absolut inget emot förändringar i Trelleborg bara det är oss invånare till gagn, oavsett var vi bor i staden. Vi bor i en fin stad, vi har än så länge nära till handel, strand och natur. Det skall vi vara stolta över och jag hoppas vi skall fortsätta få vara det.
Publicerad 24 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Valdeltagandet i folkomröstningen kommer inte att bli 100 procent, konstaterar Cecilia Schyllert som reagerat på ett uttalande från kommunalrådet Ann Kajson Carlqvist (M).
Valdeltagandet i folkomröstningen kommer inte att bli 100 procent, konstaterar Cecilia Schyllert som reagerat på ett uttalande från kommunalrådet Ann Kajson Carlqvist (M).Foto: Johan Nilsson/TT

Trelleborgs ledande politiker tänker inte ändra sig i den omtvistade hamninfartsfrågan nästan oavsett vad invånarna säger i den kommande folkomröstningen. Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M), tycker att den kommer för sent och är onödig. Och vem var det som såg till att det blev ”för sent” jo M Rubin (M). Ann anser vidare att ”om 100 procent av alla trelleborgare röstar i folkomröstningen och 100 procent säger att vi skall ha en västlig infart, då får jag kanske tänka om”. Detta visar att hon varken vill eller tänker lyssnar på folkets vilja. För det första, oavsett vilket val vi har så har vi människor i Sverige eller i Trelleborg som aldrig röstar därför kan vi inte få 100 procents röstning och det bör Ann vara fullt medveten om. Och sedan uttala sig att det måste vara 100 procent som måste rösta för en västlig infart är heller inte rätt att uttala sig utan det borde vara, vad är bäst för stadens invånare.

Oavsett hur många som röstar för en östlig omväg runt hela Trelleborg så kommer den aldrig bli en bra lösning ur miljö- eller logistikperspektiv. Det är bara ett sätt att flytta trafikproblemen från ena sidan staden till den andra.

”Oavsett hur många som röstar för en östlig omväg runt hela Trelleborg så kommer den aldrig bli en bra lösning ur miljö- eller logistikperspektiv.”
Cecilia Schyllert
Annons

Vad som borde lyftas ordentligt är också att lastbilarna/långtradarna får stå så nära varandra på ”helgparkeringen”. Runt 300 lastbilar står på parkeringen vid oljehamnen varje helg. Det finns inget säkerhetsavstånd mellan bilarna. Att sedan laga kapell med gasolbrännare, laga mat intill sin bil eller inne i sin bil med gasol är om något en enorm säkerhetsrisk i hamnen. Vad gör säkerhetschefen i hamnen och vad säger och vad gör våra politiker åt detta? Har våra politiker varit på denna parkering en helg och sett hur det går till? Om inte borde ni kanske ta er ner och se hur det går till. Om en bil börjar brinna, vi vet heller inte vad som finns i lasten, sprider sig snabbt till nästa ekipage och hur skall räddningstjänsten komma till när bilarna står på tok för nära varandra. Det spelar ingen roll var man har uppställningsplats, men det finns lagar och regler gällande säkerhet. Och eftersom många chaufförer inte bryr sig om dessa regler måste det finnas säkerhetspersonal som ser till att de följer reglerna. Dagens politiker, ta itu med detta stora problem på allvar innan ni börjar kasta er in i andra projekt.

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons