Annons
Insändare

Politikeradeln – igen

Insändare • Publicerad 21 november 2006

De som har skall ha mer. Den prominente herrn och godsägaren Göran Persson med fru – bland politikeradeln de mest "framträdande" i arbetarpartiet socialdemokraterna – har nu gått förbi alla andra i bostadskön till en attraktiv lägenhet i Stockholms innerstad. Det räckte med ett telefonsamtal tolvmiljoners herrgården räcker inte. Hyreskontraktet är värt högsta vinsten enligt en tidning.

Enligt partiets egna riktlinjer antogs vid s-partikongress följande med anledning av brist på lediga lägenheter;

Annons

...och de som finns förmedlas ofta via kontakter, inte genom rättvisa förmedlingar"...

S-kongressen slog vidare fast: "Bostaden är en rättighet som måste gälla alla. Det kräver också att bostäder förmedlas rättvist och öppet utifrån tydliga regler och kriterier, ingen skall diskrimineras..."

Förmedlas "öppet och rättvist" var det.

Alla är vi lika men en del är likare än andra… (vi minns det...). För politikeradeln gäller, som vi ser, andra regler. Dom står givetvis över proletärerna, undersåtarna och behöver ju inte följa sina egna beslut, behöver inte heller ta hänsyn till moral och heder. Förresten, "moral och heder", vad är det…?

Stig W Reinlert

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons