Annons
Insändare

”Politiker ska stå för sina åsikter”

Angående artikeln i Trelleborgs Allehanda (den 31 mars).
Publicerad 27 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på ett uttalande från den nya ordföranden för Moderaterna i Trelleborg, Britta Brinck-Nehlin.
Skribenten har reagerat på ett uttalande från den nya ordföranden för Moderaterna i Trelleborg, Britta Brinck-Nehlin.Foto: Skärmdump

Nya M-ordföranden Britta Brinck-Nehlin har uttalat sig enligt följande:

”Mikael Rubin var en envåldshärskare”. TA ringer Mikael Rubin och han vill inte bemöta Brittas uttalande om att han skulle ha varit en envåldshärskare, ”det får stå för henne, vi fick saker gjorda”!?

Annons

En knapp timme efter TA:s samtal med Rubin hör Britta av sig till TA och ber dem att inte skriva att hon kallat Rubin för envåldshärskare. Någon lär tydligen fått veta vad hon sagt och nu vill hon inte att det skall publiceras.

Min mening är att har man uttalat sig så som Britta har gjort och det verkar vara hennes åsikt då får man stå upp för den också. Annars är ett bra ordspråk; Tänk till två gånger innan du säger eller skriver något!

Märkligt är också att Moderaterna i Trelleborg nu beslutat på årsmötet att försöka väcka liv i den avsomnade föreningen Moderatkvinnorna Trelleborg som tyvärr inte funnits på många år. Det är väl egentligen inte konstigt att de inte blivit framsläppta, speciellt inte de tre senaste åren.

”Min mening är att har man uttalat sig så som Britta har gjort och det verkar vara hennes åsikt då får man stå upp för den också.”
Cecilia Schyllert

Sedan avslutar Britta med följande; Ordförande Gunilla Thysell, i dag ledamot i samhällsbyggnadsnämnden som i likhet med Britta är före detta Söderslättspartist. ” Vi var båda moderater innan dess. Men vi gick med i Söderslättspartiet för att de ville satsa på näringslivet. Vi blev lite lurade, partiet skulle lika bra kunna heta Östra Stranden”.

Ursäkta men jag tro Britta har mycket fel för sig. Vi är många som värnar om stadsdelen Östra Stranden, precis som om väster och andra stadsdelar i stan. Före detta Söderslättspartiet liksom Vårt Söderslätt månar om allt som gäller skolor, sjukvård, LSS-boende, näringsliv, hamnen, att riva fina hus, fördärva åkermark för all framtid, och så vidare, och så vidare. Men det är klart lättare att falla tillbaka på Moderaterna igen.

Men vad har och gör M för oss invånare med ovan jag skrivit, ingenting tyvärr!

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons