Annons
Insändare

”Politiker – kroka arm och återfår väljarnas förtroende”

Som vanlig skattebetalare men ändå med hyfsat intresse för utvecklingen inom politiken, så undrar jag hur kunde det bli så här?
Publicerad 27 april 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten ser likheter mellan den fiktiva kommunen Svinarp i tv-serien Starke man och Trelleborg. Arkivbild från filmningen av ett pilotavsnitt.
Skribenten ser likheter mellan den fiktiva kommunen Svinarp i tv-serien Starke man och Trelleborg. Arkivbild från filmningen av ett pilotavsnitt.Foto: Johan Bävman

Jag syftar såklart på det som hänt den senaste tiden med all turbulens som varit kring ”fellönade” politiker och deras hutlösa arvodesanspråk, tillsättningar av politiska platser i nämnder med mera, där styret hänsynslöst roffar åt sig allt och lämnar oppositionen utanför ”finrummet”.

I tidigare insändare, innan dåvarande kommunalråd tvingades lämna sin post, så relaterade jag till humorserien om ett kommunalråd i den fiktiva skånska kommunen Svinarp och banne mig så tycker jag mig skönja mer och mer likheter med Trelleborg.

Annons

Egenintresse och allt för ”min” egen vinning lyser igenom, kommuninnevånarnas bästa får komma i andra hand tycks vara våra styrande politikers inställning. Trelleborgs anseende i kommunen och ute i landet är katastrofalt lågt, politikerna skämmer ut sig med sina uttalanden och ageranden.

”Egenintresse och allt för ”min” egen vinning lyser igenom, kommuninnevånarnas bästa får komma i andra hand tycks vara våra styrande politikers inställning.”
Peter Svensson

Vem bär ansvaret och vem kan ställa detta till rätta?

Enligt mig är svaret enkelt, alla politiker och övriga som har fått ett förtroendeuppdrag bär ansvaret oavsett partitillhörighet. Oavsett vilket parti ni tillhör, om ni sitter i styret eller i opposition, så borde ni inse vilken skada ni åsamkat förtroendet för politiken för oss ”vanliga” kommuninnevånare.

Jag har en önskan som dessvärre känns väldigt utopisk, att ni alla förtroendevalda i vår kommun krokade arm, grävde ner stridsyxan och gemensamt kom fram till hur ni skulle kunna vinna tillbaka förtroendet för alla oss som bor i kommunen och röstar på något av era partier.

Känns som att chansen att vinna 1 miljon på lotteri kanske är större än att ni skulle anamma detta.

För övrigt så behöver jag inte längre undra över vad som ska hända med alla tvångsinlösta hus längs östra stranden för dessa är redan rivna.

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons