Annons
Insändare

Politiken i Trelleborg styrs av hamnbolaget

Svar till LBP (den 7 maj).
Publicerad 19 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En östlig hamninfart  kommer bli en miljöpåverkan som aldrig går att återställa, menar Reiner Bull.
En östlig hamninfart kommer bli en miljöpåverkan som aldrig går att återställa, menar Reiner Bull.Foto: Tomas Nyberg

Jag tycker inte det är ok att inte sätta ut sitt namn på en insändare, särskilt när man angriper en annan person som skrivit sin åsikt i all välmening.

Cecilia Schyllert har skrivit om östlig hamninfart och politiker som hon känner sig sviken av. Hon är inte den enda som känner så, annars hade inte SÖS bildats.

Annons

Många upplever att politiker i Trelleborg blir styrda av ett företag som heter hamnbolaget. Det bolaget har inget miljötänk angående fossila drivmedel och det spiller över på de politiska besluten.

Besluten togs i en annan tid då miljöfrågorna inte upplevdes så akuta. Så nu finns det många medborgare som vill att det ska backas ifrån besluten. Ingen östlig hamninfart och business center. Business center för lastbilar borde man lägga utanför tätbebyggt område och inte i direkt anslutning till hyreshus och villor.

Prognos för framtiden är 5 000 lastbilar om dygnet + alla personbilar som ska köra runt staden och in i en östlig hamninfart. Det kommer bli en miljöpåverkan som aldrig går att återställa.

Politikerna är ute efter lugna gatan på väster och östra delarna skiter man i.

Det kommer att vara så mycket buller och avgaser, så att Östra skolan kommer tvingas lägga ned. Boende, ja vem bryr sig, känns det som.

Så Cecilia Schyllert kämpa vidare.

Reiner Bull

Annons
Annons
Annons
Annons