Annons
Insändare

Placera museet i centrum!

Insändare • Publicerad 13 juni 2007
Låt museet ta över tingshuset, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
Låt museet ta över tingshuset, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Ta chansen! Låt museet ta över tingshuset när detta nu töms. En bättre placering kan inte tänkas – mitt i centrum, granne med Ebbehallen, biblioteket, Söderslättsgymnasiet och Centralskolan. Nära bussterminalen och affärscentrum. Vilka möjligheter att ordna publikdragande utställningar! Vilka möjligheter att locka nya besöksskaror, både från den egna kommunen och utifrån!

Tanken är inte ny. För drygt 20 år sedan, när jag satt i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, ville majoriteten att museet skulle ta över lokalerna som blivit lediga när biblioteket skiljts från museet och flyttat till sin nya byggnad vid Stortorget.

Annons

Det tyckte inte jag och övriga moderater. Vi ansåg att museet redan då var felplacerat. Vi ville värna om museet och i stället flytta in det till centrum. En idé var att låta museet ta över Centralskolan, där elevunderlaget var på väg ner och miljön klart olämplig intill en starkt trafikerad gatukorsning. Tyvärr blev det ingen flytt den gången, utan museet tvingades ligga kvar dryga kilometern bort från centrum.

Gör inte om misstaget nu när tillfälle ges! En placering i tingshuset ser jag som den absolut bästa långsiktiga lösningen. Och kostnaderna är fullt rimliga.

Jag är också engagerad i Stiftelsen Ringströms Museum för Filateli.

De unika samlingarna förvaras idag i bankvalv, där de är näst intill oåtkomliga att visa, i varje fall för större grupper. Om museet flyttar till tingshuset, är vi från stiftelsens sida beredda att också flytta Ringströms samlingar dit och på så sätt skapa ytterligare en attraktion där.

Slå vakt om vårt fina museum!

Carl Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons