Annons
Insändare

Persontåg viktig framtidssatsning för Trelleborg

Insändare • Publicerad 22 januari 2007

För närvarande riktas mycket fokus mot trafiksituationen på E6. Behovet av mötesfri väg på E6 är akut och måste naturligtvis förverkligas.

Men den långsiktigt viktigaste infrastruktursatsningen för Trelleborgs kommun menar vi är återinförande av persontåg till Malmö.

Annons

Klimatfrågan och att oljan inte räcker i all framtid kommer att göra dagens ständiga vägtrafikökningar ohållbara.

Järnvägstrafikens miljöbelastning är mindre än vägtrafikens. Vi är därför övertygande om att satsningar på järnvägar kommer att vara av stor betydelse inför framtiden.

Persontåg mellan Trelleborg och Malmö ger möjlighet till ett resande med mindre miljöbelastning. Mot bakgrund av att tågtrafik vanligtvis lockar resenärer som tidigare kört bil skapas också möjlighet till välbehövlig minskning av trafiken på E6.

Det är mycket viktigt att Trelleborgs kommun under de kommande åren ser till att stadsplaneringen anpassas så att allting fungerar när persontågen införs.

Olika stationslösningar har diskuterats, men under de kommande åren måste frågorna få sin lösning. Vi hoppas kunna bidra till att frågorna får hög prioritet.

Persontåg är en framtidssatsning som Trelleborg inte får gå miste om.

Anders Svensson (mp), gruppledare

Kjell Forsberg (mp), ledamot byggnadsnämnden

Bertil Ohlsson (mp), ledamot miljönämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons