Annons
Insändare

Personal kostar pengar

Insändare • Publicerad 5 mars 2007

Åter ljuder borgarnas eviga mantra – privatisera. Nu är det vård och omsorgsnämndens ordförande Per Grönlund (spi) som tror att det blir mer personal och billigare inom vård och omsorg om verksamheten konkurrensutsätts. Vad får honom att tro att så är fallet?

De största kostnaderna inom de här verksamheterna är personalkostnader oavsett om verksamheten bedrivs i offentlig eller privat regi. Vill man ha mer personal krävs det mer resurser. Efter de effektiviseringar som genomförts inom vård och omsorg är personalminskning det ända sättet att göra verksamheten billigare. Detta är också vad som skett i andra kommuner där man konkurrensutsatt verksamheter inom vård och omsorg.

Annons

Vi vill ha en bra vård och omsorg och det får man genom bra arbetsvillkor, bra arbetsmiljö, trygga anställningar, utbildning och utveckling för personalen. Och inte genom att bjuda ut våra gamla på den öppna marknaden som vilken vara som helst där hugade spekulanter kan lägga ett bud som i det här fallet dessutom enligt Per Grönlund (spi) skall vara billigare än kommunens egna kostnader. Detta vill inte vi vara med om.

Marianne Pettersson (s)

2:e v. ordförande Vård- och omsorgsnämnden

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons