Annons
Insändare

Pengarna kastas i hamnen, nytt miljardavtal på gång

Det är lätt att låna kapital till verksamhet (hamnanläggning) som är på väg utför.
Publicerad 23 augusti 2018
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten menar att de lokala politikerna kastar pengar i sjön när de investerar i hamnutbyggnaden.
Skribenten menar att de lokala politikerna kastar pengar i sjön när de investerar i hamnutbyggnaden.Foto: Henrik Holmberg / TT

Efter Fehmarn Belt förbindelsen, så kan Trelleborgs hamn i stort sett lägga ner färjetrafiken. Så har det gått på alla andra ställen som fått fasta förbindelser bro eller tunnel. Så sluta investera här redan nu! Inga fler pengar i sjön.

När nedgången inträffar, finns inte de nu styrande kvar här i Trelleborg. De som i dag håller på att sluta ett miljardavtal som blir en katastrof för kommunen. Den första miljarden kommer sedan att följas av nästa som är östra hamnvägen. Sedan kommer sanering av förorenad jord och utfyllnad samt andra problem i och omkring hamnen, för att kunna bygga sjöstaden här. Då är vi över 3 miljarder i ett hamnprojekt, om budget håller, där framtiden ser allt annat än ljus ut, utom för ett fåtal som har råd att bo här.

Annons

Jag säger som Östling i Svenskt näringsliv: "Vad…får vi trelleborgare för våra skattepengar"? I en kommun som inte ens kan få igång en liten palliativ avdelning eller ge sina pensionärer gratis busstrafik för att nå handeln i centrum.

Våra skattepengar måste användas med bättre omdöme och till nytta för oss trelleborgare, här finns många hål att stoppa dem i, så kasta inte pengarna i hamnen!

Glöm inte det här när du ska rösta den 9 september! Rösta blankt i protest om du inte vill byta parti!

Det skulle vara intressant att höra vad partierna har att komma med i denna hamn-miljardrullning. Vilka ekonomiska analyser finns för lönsamhet?

Flera av politikerna deltager ju inte i beslut som fattas, men de visar däremot flitig närvaro när arvoden ska delas ut - skamligt var ordet!

Åke Larsson

politiskt oberoende

Annons
Annons
Annons
Annons